Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Παιδιά, αποφλοιωτές στρειδιών, στην ακτή της Αλαμπάμα, το 1911



Colourised version © Christos Kaplanis, All Rights Reserve







 Lewis Hine, 










Στο Μισισιπή, ένας νόμος του 1908 κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Κυβερνήτη Έντμουντ Νόελ κατέστησε παράνομο για τα εργοστάσια να προσλαμβάνουν μικρά παιδιά κάτω των 12 ετών για να εργαστούν σε εργοστάσια και καθιέρωσε μια 10ωρη εργάσιμη ημέρα και μια εβδομάδα 58 ωρών. Πριν από την ψήφιση του νόμου, στους διευθυντές εργοστασίων άρεσε να προσλαμβάνουν παιδιά επειδή τα παιδιά δούλευαν φθηνά. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών που είχαν εργαστεί σε εργοστάσια θα μπορούσαν πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο. Έξι χρόνια αργότερα, ενώ ο κυβερνήτης Earl Brewer ήταν στην εξουσία, ο νομοθέτης αύξησε το όριο ηλικίας εργασίας για τα κορίτσια στα 14 έτη και άφησε το όριο ηλικίας για τα αγόρια στα 12, αλλά περιόρισε την ημέρα εργασίας σε οκτώ ώρες με 48 ώρες εργασίας την εβδομάδα για αγόρια κάτω των 16 και κορίτσια κάτω των 18. 

Πηγή: Stephen Cresswell, Ph.D., “Was Mississippi a Part of Progressivism?”, Mississippi History Now, Ιούνιος 2004._ ,


 Μέχρι την ημερομηνία του 1911 των φωτογραφιών Hine, μπορεί κανείς να δει ότι ο νόμος αγνοήθηκε από τους ιδιοκτήτες των κονσερβοποιών θαλασσινών στην ακτή του Κόλπου του Μισισιπή. 

Το 1880, η βιομηχανία θαλασσινών ήταν μικρή και περιορισμένη σε αυτό που μπορούσε να καταναλώσει ο τοπικός πληθυσμός, όταν η ατμομηχανή, οι νέες μέθοδοι κονσερβοποίησης και η παραγωγή πάγου άλλαξαν τα πάντα. Καθώς τα κονσερβοποιία ξεπήδησαν κατά μήκος των παραθαλάσσιων πόλεων, τα εργοστάσια δυσκολεύονταν να βρουν αρκετούς εργάτες για να κάνουν την εξευτελιστική εργασία που αποκαλούσαν «μάζεμα γαρίδας». "Το 1890, αναφέρθηκε μια ετήσια επεξεργασία δύο εκατομμυρίων λιβρών στρειδιών και 614.000 λιβρών γαρίδας από τα κονσερβοποιία του Biloxi. Μέχρι το 1902, αυτοί οι αριθμοί είχαν εκτοξευθεί στα ύψη καθώς δώδεκα κονσερβοποιία ανέφεραν συνδυαστικά αλιεύματα 5.988.788 λίβρες 5.988.788 λίβρες και 40 λίβρες. Το 1903, το Μπιλόξι, με πληθυσμό περίπου 8.000 κατοίκων, αναφέρεται ως «Η Πρωτεύουσα των Θαλασσινών του Κόσμου». 

Πηγή: Deanne Stephens Nuwer, Ph.D, Mississippi History Now, 2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου